Listor

Vår och serier

Var borta i över en månad, och jag behövde det. Mycket har hänt i världen (hoppas ni mår bra!) och mycket har hänt med mig som människa. Jobbar just nu 60% mindre på jobbet, vilket vi har hört ska hålla på i minst två månader till, så vad passar då bättre än att försöka komma tillbaka till Fiktiva Em? Vi kickstartar med en vårlista, som jag hittade här men gjorde om lite, och så hoppas vi att det här försöket lyckas.

Mitt serieschema just nu

På den senaste tiden har jag bara maratonkollat serier, och inte följt mitt serieschema överhuvudtaget. Detta har fungerat, eftersom det inte är så många serier som släpper avsnitt veckovis just nu. Serierna jag har på mitt schema just nu är nya Run och Mrs. America, Zoey’s Extraordinary Playlist, Katy Keene, Magnum P.I och The Rookie. Ligger ett par avsnitt efter i alla serier förutom Run.

Vad jag är mest besatt av just nu

Just nu är jag mitt uppe i ett seriemaraton. Community. Jag tycker om serien hittills, ligger i mitten av säsong tre, men jag måste erkänna att jag inte är helt övertygad. Det är inget How I Met Your Mother, det är inget The Office. Men serien får mig att må bra. Med detta sagt, måste jag säga att det jag är mest besatt av just nu är komediserier. Letar redan efter den serie jag vill se efter Community.

Serier som snart har premiär

När jag kollar upp vad som komma skall, får jag direkt ett leende på läpparna. För inom en snar framtid, har sex serier jag genuint längtar efter premiär. Först har vi min favoritserie (!) som släpper sin andra säsong på fredag (!), After Life. Sedan släpps Mindy Kalings nya serie Never Have I Ever den 27 april på Netflix. Den första maj kommer Apple + första brittiska serie, Trying, som ser riktigt bra ut. Den 15 maj kommer She-Ra’s femte och tyvärr sista säsong, samtidigt som Hulus Catherine the Great satsning, The Great, har premiär. Tre dagar senare, den 18 maj, kommer världens mest underskattade film, Snowpiercer, i serieformat. Som jag längtar.

Det bästa av vår-tv

En tydlig förändring i mitt liv som har skett på grund av isolering, är det faktum att jag kollar på mycket mer Tv än vad jag brukar göra. Och wow, är det inte mycket bra Tv just nu! Måndagar är det Robinson, Vem Bor Här. Tisdagar, Robinson, Bonden. Robinson resten av veckan. Fredagar, Bäst i Test. Söndagar, Mästarnas Mästare. Mycket bra Tv, många nya timmar som spenderas i soffan hemma.

Två tips på tv-serier till er

Tänker att jag passar på att tipsa om två serier som passar för den situation vi är i just nu. Två serier som får mig att må bra.

After Life

Har redan tagit upp den här serien i inlägget, men det går inte att nämna After Life tillräckligt många gånger. Det är den perfekta blandningen mellan komedi och tragedi, min favoritkombination, med Ricky Gervais i ledet. Varje gång jag mår dåligt, kollar jag på After Life, och jag hoppas ni kan få samma glädje av serien som jag.

How I Met Your Mother

När jag kollade igenom How I Met Your Mother igen för ett tag sedan, insåg jag något. Jag insåg att det var min absoluta favoritserie. Visst hade jag uppskattat den innan också, serien spelar en stor del i min uppväxt, men det tog ett mer moget sinne för att verkligen uppskatta det mästerverk som How I Met Your Mother är. En serie som kan få dig att gråta både av skratt och hjärtkross, en serie som känns familjär. Detta är nog mitt främsta tips. Just nu, alltid.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *