Listor

Vad som räddat min vardag på sistone

Ja, jag har en identitetskris med mina rubriker just nu. Nej, jag vet inte hur min blogg mår just nu. Ja, jag har introducerat mitt talspråk i mitt skrivande. Jag vet att jag är otroligt inconsistent, men ni ska veta att det är något jag vill förändra. Vi börjar lätt. Här kommer ett inlägg om verk jag har sett på den senaste tiden, och verkligen tyckt om. Sex serier och en musikal som har räddat min vardag.

The Stranger

The Stranger var en upplevelse. Jag har inte läst boken, jag visste knappt vad serien handlade om innan jag kollade på den, men det var en upplevelse. En bra upplevelse. Beroendeframkallande, klaustrofobisk, en serie som inte går att pausa. Gripande, emotionell. Rolig, hjärtkrossande. The Stranger är en serie värd att se.

High Fidelity

Om ni inte har sett High Fidelity ännu, se den. Det var precis den serien jag behövde just nu, för High Fidelity fick mig att må bra. Trots att den har samma miserabla ton som många serier jag tycker om har, huvudkaraktären mår nämligen inte jätte bra, så får den mig att må väldigt bra. Precis som After Life. En av årets bästa serier hittills.

Castlevania

Egentligen borde Richard Armitage vara en egen punkt på denna lista. Jag är besatt av Richard Armitage. Detta hände när jag kollade om Hobbit-trilogin för någon månad sedan, och det är ingenting som verkar försvinna. Så när jag såg att Richard Armitage hade rösten till en karaktär i Castlevania, en serie jag länge haft på min att se lista, började jag snabbt se serien. Och vilken serie det är! Såg precis klart den andra säsongen och väntar nu icke-tålmodigt på den tredje. Aldrig träffat en så sexig animerad karaktär som Trevor Belmont.

Så Som i Himmelen

Var och såg Så Som i Himmelen på Oscarsteatern i helgen, och det är allt jag kan tänka på just nu. Om jag ska vara ärlig är detta 99% på grund av Philip Jalmelids orgasmframkallande röst (och utseende, förlåt). Hade gåshud i tre timmar, och det var en musikal helt klart värd att se (igen, främst på grund av Philip Jalmelid. Jag är en tönt).

Would I Lie To You

David Mitchell, Lee Pace och Rob Brydon kan rädda en hel vecka för mig. Även om jag har en dålig vecka, även fast jag mår skit, kan ett Would I Lie To You avsnitt ändra detta helt och hållet. Serien har precis sänt sina två sista avsnitt denna säsong, vilka alltid är de bästa. Unseen Bits, där vi får se extra material från säsongen. Would I Lie To You gör mig lycklig.

Zoey & Katy Keene

Vet inte om detta har märkts på min blogg, eftersom jag har varit relativt inaktiv på den senaste tiden, men min seriesmak har förändrats helt och hållet. Jag har nästintill helt gått bort från allt som bl.a. ABC och NBC skapar, som jag svor vid förut, för att kolla på serier från bl.a. Hulu och HBO istället. Men trots detta, har ändå två broadcast-serier fastnat hos mig. Zoey’s Extraordinary Playlist och Katy Keene. Relaterbara serier om två ambitiösa, unga tjejer.

En kommentar

  • Lena

    Vill verkligen se Katy Keene först på grund av Lucy sedan såg jag igår att en av West End skådisarna som jag fotat på West End Live samt älskar rösten på har varit med i ett avsnitt precis så är taggad på att se honom!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *