Serierecension

Tack, Arrow

Den 29 januari 2020, klockan tre på natten svensk tid, sände Arrow sitt sista avsnitt. Efter åtta säsonger, efter 170 avsnitt, efter åtta år, sänktes nu ridån. Arrow startade mitt serieintresse, Arrow startade eran utav superhjältar på den lilla skärmen. Det här är en serie som har haft en stor betydelse i mitt liv, och det känns nästintill overkligt att serien nu är över.

Tack och farväl, Arrow.

Vad jag älskade med seriefinalen

En era avslutades, en era startades

Hela den åttonde säsongen av Arrow har varit ett farväl till Oliver Queen, och serien i sig. Men trots att en hel säsong har dedikerats till ett avslut, har vi även fått en start. På något nytt. Dig som Green Lantern. Green Arrow and the Canaries. En helt ny värld har öppnats av Olivers uppoffring, och jag är väldigt intresserad.

Ett kärt återseende

Åtta säsonger, 170 avsnitt. Vi har lärt känna mycket karaktärer under denna tid, och i seriefinalen fick vi återse de som ligger närmast våra hjärtan. Moira, Lance och Tommy (älskade Tommy) är tillbaka. Nyssa och Talia var på begravningen, tillsammans med bland annat Anatoly, Emiko och Rory. Tyckte det var fint att alla var tillbaka, och jag uppskattade verkligen alla interaktioner vi fick mellan karaktärerna.

Sara Diggle

Förlåt, men det här måste få vara en egen punkt. Kommer ni ihåg när Barry ändrade tidslinjen, och Diggle och Lyla hade helt plötsligt en son istället för en dotter? För mig var det en otroligt chockerande aspekt, och jag tyckte att det var konstigt att det inte togs upp mer än det faktiskt gjorde. Men nu, post-Crisis, är Sara tillbaka. Lyla och Diggle har fått tillbaka sin dotter, och det är en detalj jag älskar.

Oliver Queen

Sist men inte minst, måste vi ta upp det faktum att detta var ett perfekt avslut på berättelsen om Oliver Queen. Vi fick flertal avsnitt dedikerade till Oliver, och vad han lämnade kvar, men detta var det allra bästa. Tillbakablickar på hur det hela startade, hur det bara var Oliver och Diggle. En hyllning i form av en staty, en fin begravning med människor som förts samman i och med Oliver. Detta var ett värdigt avslut.

Det kommer inom en snar framtid komma ett inlägg till om Arrow och serien i sin helhet, så håll utkik.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *