Filmrecension

Min vecka i film | 3

Ännu en vecka har gått, och det är dags att ta upp vilka filmer jag sett. Det blev lite färre filmer den här veckan än förra, men jag har lagt lite mer fokus vid serier (vilket jag antagligen kommer att göra nästa vecka med). Det blev två Oscarsnominerade filmer denna vecka i alla fall, vilket jag är nöjd över. Men, igen, här är filmerna jag såg den här veckan.

Love on Iceland

2020, Colin Donnell, Kaitlin Doubleday
”Seeking inspiration for work, Chloe gathers her college travel group back together for a trip to Iceland. When her ex, a member of the group, shows up uninvited, sparks fly.”

En Hallmark film som utspelar sig på Island, kan det ens gå fel? Inte riktigt. Love on Iceland är absolut inte bland det bästa Hallmark har gjort – skådespeleriet från sidokaraktärerna höll inte riktigt, och handlingen med guiden blev lite mediokert – men jag älskade Island. Att se Island, hur de använde sig av Island. Tyckte även om aspekten med att hitta tillbaka till varandra, och tyckte huvudkaraktärerna passade bra tillsammans.

★★★½

Little Women

2019, Saoirse Ronan, Florence Pugh
”Jo March reflects back and forth on her life, telling the beloved story of the March sisters – four young women each determined to live life on their own terms.”

Ett utdrag av min recension som ni kan läsa här.

”Little Women var det verk vi inte kände att vi behövde en till adaption av, tills Greta Gerwig gav den nytt liv. Gerwig bevisar att det alltid kommer att finnas ett intresse för det vardagliga, att Little Women alltid kommer att vara aktuellt.”

★★★★

About Time

2013, Domhnall Gleeson, Rachel McAdams [Rewatch]
”At the age of 21, Tim discovers he can travel in time and change what happens and has happened in his own life. His decision to make his world a better place by getting a girlfriend turns out not to be as easy as you might think.”

Första gången jag såg About Time, var det ingenting för mig. Jag tror att jag var för ung för att kunna uppskatta filmen, för den här gången var det något som klickade. Det är fortfarande inte en av mina favoriter från Richard Curtis, men jag tycker den är väldigt fin. Domhnall Gleeson och Rachel McAdams är helt fantastiska tillsammans.

★★★★

Jojo Rabbit

2019, Roman Griffin Davis, Scarlett Johansson
”A World War II satire that follows a lonely German boy named Jojo whose world view is turned upside down when he discovers his single mother is hiding a young Jewish girl in their attic. Aided only by his idiotic imaginary friend, Adolf Hitler, Jojo must confront his blind nationalism.”

Jojo Rabbit är en helt otrolig film, vilket jag verkligen inte hade förväntat mig. Det känns helt orimligt att det här konceptet ska fungera, men det gör det verkligen. Dess satir gör att allt känns ännu mer, och huvudkaraktärens kamp mot sin egen nationalism är väldigt intressant. Jojo Rabbit är hittills den film jag håller på som bästa film på Oscarsgalan.

★★★★½

En del av mitt hjärta

2019, Malin Åkerman, Jonas Karlsson [Bio]
”35-åriga Isabella är en driven affärskvinna inom Stockholms finansvärld. När hon åker hem till sin barndoms småstad för att fira sin pappas sextioårsdag känner hon sig som en vinnare, den enda av det gamla skolgänget som det gått riktigt bra för. Isabellas självförtroende kommer av sig när hon inser att Simon, hennes stora tonårsförälskelse, ska gifta sig med Isabellas barndomskompis Molly och att hon inte ens är bjuden på bröllopet.”

Årets första biofilm fick bli en svensk musikal, som min pappa verkligen ville se, En del av mitt hjärta. Jag vet inte om jag någonsin har sett en svensk film på bio, men någon gång måste vara den första. Måste faktiskt säga att jag blev positivt överraskad. Tycker att En del av mitt hjärta personifierar svensk sommar, vilket är väldigt härligt. En glädjespridare, trots sin lite halvdana handling, som fick mig att bli het på Jonas Karlsson (och Malin Åkerman).

★★★½

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *