Filmrecension

Min vecka i film | 2

Det är ett nytt år, och det är även dags för något nytt här på Fiktiva Em. De senaste veckorna har jag helt hittat tillbaka till min förkärlek till filmer, och jag tänkte att det var något vi även kunde ta vara på här. Så nu, vecka två, tänkte jag börja dokumentära alla filmer jag ser. Inget komplicerat, bara några korta rader. Om någon film fått en längre recension på bloggen, länkar jag till den. Men annars: kort och koncist, här är filmerna jag såg den här veckan.

The Wedding Date

2005, Dermot Mulroney, Debra Messing [Rewatch]
"Single-girl anxiety causes Kat Ellis to hire a male escort to pose as her boyfriend at
her sister's wedding. Her plan, an attempt to dupe her ex-fiancé, who
dumped her a couple years prior, proves to be her undoing."

Jag hade helt glömt bort hur mycket jag tycker om den här filmen. Såg den för ett par år sedan, och sedan dess har jag aldrig glömt bort hur sexig Maroon 5s låt Secret är. Nu såg jag den igen, och måste säga att den här filmen är en stor favorit hos mig. Absolut en av de bättre romantiska komedierna som har gjorts.

★★★★

Winter in Vail

2020, Tyler Hynes, Lacey Chabert
"Chelsea inherits a house in Vail. She meets Owen and gets a much needed
break. Together, they put on Strudelfest to highlight the charm of Old Vail."

Årets första Hallmark. 2019 missade jag några filmer från filmbolaget i slutet på året, på grund av personliga skäl, men detta år ska jag ändra på det och se allt igen. Winter in Vail var en bra start på Hallmark-året, och bevisade ännu en gång att Tyles Hynes är den bästa Hallmark killen just nu. Lite tråkigt bara hur dumt ’Studelfest’ var.

★★★½

The Meyerowitz Stories

2017, Adam Sandler, Ben Stiller
"An estranged family gathers together in New York City for an event
celebrating the artistic work of their father."

Mitt år har börjat med Noah Baumbach, och The Meyerowitz Stories var den film av honom jag såg denna vecka. Det var absolut en av mina favoriter Baumbach har skapat, jag älskade relationerna mellan barnen, men jag tycker fortfarande att Marriage Story är hans livs verk. Något som förvånade mig med den här filmen var hur bra Ben Stiller och Adam Sandler fungerade tillsammans.

★★★½

First Daughter

2004, Katie Holmes, Marc Blucas
"The daughter of the U.S. President heads off to college where
she falls for a graduate student with a secret."

Chasing Liberty är en av mina favoritfilmer när det kommer till ”chick flicks”, och First Daughter har samma utgångspunkt. En handling som utgår från presidentens dotter, som vill ha mer frihet. Vad som förvånade mig dock, efter alla negativa recensioner, var att First Daughter även nästan var lika bra som Chasing Liberty. Tyckte om dynamiken mellan karaktärerna, vännerna och familjen, och att de vågade ta upp mer vuxna aspekter.

★★★★

The Highwaymen

2019, Kevin Costner, Woody Harrelson
"The untold true story of the legendary detectives who brought down Bonnie and Clyde."

Det är ändå ganska bra jobbat att lyckas skapa en film år 2019, om två poliser som blivit tillsagda av staten att mörda två människor, utan att överhuvudtaget kommentera det. Visst får vi en diskussion om rätt och fel tack vare huvudkaraktärerna, men det handlar bara om deras skuldkänslor i att ta liv. Inte om vilka det faktiskt var som bestämde att dessa liv skulle tas. Utöver det, så är The Highwaymen en underhållande film. Inte något som måste ses, men en bra film i stunden.

★★★½

Fisherman’s Friends

2019, James Purefoy, Daniel Mays
"Ten fisherman from Cornwall are signed by Universal Records and
achieve a top ten hit with their debut album of Sea Shanties."

Det här är min typ av film. Det här är precis vad jag skulle vilja beskriva min filmsmak som. Mysiga, mindre filmer som utspelar sig i mindre, brittiska städer med karaktärer som alla känner varandra. Fisherman’s Friends har allt detta, och med en charmig handling därmed. Detta är absolut en film ni kommer att hitta på min lista över favoriter 2020. Kanske även uppföljaren, Fisherman’s Friends 2: Bound for South Australia, om den hinner komma i år.

★★★★½

Love in Winterland

2020, Italia Ricci, Chad Michael Murray
"Ally, a final contestant on a dating show, must face her high school
sweetheart when she is chosen for the Hometown Date."

Love in Winterland är en Hallmark film jag har sett fram emot. Främst på grund av att den innehåller min favorit trope, dejtingprogram, men även på grund av skådespelarna som leder filmen. Italia Ricci och Chad Michael Murray. Jag blev inte besviken. Trots att jag tyckte att filmen fokuserade på fel aspekter, som vanligt med Hallmark, så var den väldigt underhållande. Charmiga karaktärer, naturliga interaktioner. En bra film, där mitt enda problem egentligen var att Love in Winterland saknade det lilla extra som Hallmarks filmer behöver.

★★★½

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *