Wrap Up

Min månad i film, januari 2020

Under vecka 4 och 5 blev det inga veckosammanfattningar, och det kommer inte att bli någon för vecka 6 heller. Åker till Kap Verde på onsdag, och kommer därför antagligen inte uppdatera något på ungefär en vecka. I alla fall, jag såg 26 filmer i januari vilket jag är väldigt nöjd över. Såg inte så många Oscarsnominerade filmer som jag tänkte, det blir nog efter galan, men jag är ändå nöjd. Ett biobesök, fem Hallmark, fem rewatch.

Har tänkt att jag i år ska fortsätta med den totala siffran när jag gör dessa inlägg. Så istället för att börja med 1 varje inlägg, tänker jag fortsätta så vi har en total på alla filmer jag sett under året. Detta, inspirerat av Karin.

Philomena

Filmerna jag såg i januari

 1. Scarborough ★★★½
 2. Frances Ha ★★★
 3. Eight Grade ★★★★
 4. The Kids Are All Right ★★★
 5. The Wedding Date ★★★★ ♲
 6. Winter in Vail ★★★½
 7. The Meyerowitz Stories ★★★½
 8. First Daughter ★★★★
 9. The Highwaymen ★★★½
 10. Fisherman’s Friends ★★★★½
 11. Love in Winterland ★★★½
 12. Little Women ★★★★
 13. About Time ★★★★ ♲
 14. Jojo Rabbit ★★★★½
 15. En Del av Mitt Hjärta ★★★½
 16. Love on Iceland ★★★½
 17. Avengers: Endgame ★★★★½ ♲
 18. Amazing Winter Romance ★★★
 19. Albatross ★★★★
 20. Hearts of Winter ★★★½
 21. Finding Your Feet ★★★★
 22. 13 Going on 30 ★★★★ ♲
 23. The Aeronauts ★★★
 24. Troop Zero ★★½
 25. What a Girl Wants ★★★½ ♲
 26. Philomena ★★★★★
Albatross

Månadens bästa och sämsta film

Jag har två som står ut som månadens sämsta filmer, på egentligen helt olika sätt. Den första är den som jag gav det sämsta betyget, Troop Zero. Det var inget fel med den här filmen, det var bara att jag upptäckte att jag inte brydde mig överhuvudtaget. När filmen var slut kände jag ingenting, och det var självklart inget bra tecken. Den andra är The Kids Are All Right. Denna film fick mig att må psykiskt dåligt. Den gav mig en känsla av panik som jag inte har haft på väldigt länge.

Månadens bästa film, som ni kanske ser, var Philomena för mig. Vilket även råkar vara den sista filmen jag såg under månaden. Den baseras på en sann berättelse, och det är nog en av de bästa filmerna jag har sett i mitt liv. Kan inte nämna något jag inte tyckte om med Philomena, vilket självklart är ett bra tecken. Tyckte även verkligen om Jojo Rabbit, First Daughter och Albatross.

En kommentar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *