Oscarsgalan 2020

Inför Oscarsgalan | De nominerade

Det är mindre än en månad kvar innan Oscarsgalan rullar ut sin matta igen, och igår fick vi veta vilka som har blivit nominerade. Jag tänker som vanligt kolla på alla best picture nominerade filmer och publicera vad jag tycker om dem, men jag tänkte att vi kunde börja att ta upp lite korta tankar kring de som faktiskt blev nominerade. Ni kan se alla nominerade här, jag har bara valt att ta med de kategorier som intresserar mig i detta inlägg.

Bästa film

Ford v Ferrari
The Irishman
Jojo Rabbit
Joker
Little Women
Marriage Story
1917
Once Upon a Time in Hollywood
Parasite

Jag måste faktiskt erkänna att jag är väldigt nöjd med de filmer som blev nominerade i år, jag tycker att det är en bra blandning. Det är egentligen bara två filmer som jag inte är jätte sugen på att se, och det är The Irishman och Once Upon a Time in Hollywood. Även Parasite, men det är bara för att jag är trångsynt och har svårt att kolla på filmer som inte är på engelska. Har redan sett Marriage Story, så den kommer inte att få en till recension, och jag ser fram emot att se 1917, Little Women, Jojo Rabbit och Ford v Ferrari. Joker är jag ganska neutral kring.

Bästa skådespelerska

Cynthia Erivo, Harriet
Scarlett Johansson, Marriage Story
Saoirse Ronan, Little Women
Charlize Theron, Bombshell
Renée Zellweger, Judy

I denna kategori hade vem som helst kunnat vinna, och jag hade blivit glad. Vilket faktiskt är något som gör mig väldigt glad. Det känns inte som att någon är oförtjänt sin nominering, och det känns som att vem som helst kan vinna. Saoirse Ronan kan dock gärna få vinna, eftersom att hon för någon konstig anledning inte fick vinna för Lady Bird.

Bästa skådespelare

Antonio Banderas, Pain and Glory
Leonardo DiCaprio, Once Upon a Time in Hollywood
Adam Driver, Marriage Story
Joaquin Phoenix, Joker
Jonathan Pryce, The Two Popes

Denna kategori är ganska ointressant egentligen. Vi vet väl allihopa att Joaquin Phoenix kommer att ta hem det här. Vem jag håller på vet ni nog, men jag måste ändå säga att jag tycker det är tråkigt att Christian Bale inte blev nominerad i denna kategori. Kanske istället för DiCaprio, som känns ganska uttjatad. Utöver det så är detta även en väldigt vit kategori.

Bästa skådespelerska i biroll

Kathy Bates, Richard Jewell
Laura Dern, Marriage Story
Scarlett Johansson, Jojo Rabbit
Florence Pugh, Little Women
Margot Robbie, Bombshell

Igen, jag är glad med vinst från alla håll i denna kategori. Om vi ska se till Golden Globes och Critics Choice kan vi nog gissa på vem som kommer att vinna den kategori, men jag skulle ändå vilja säga att denna kategori också är ganska jämn. Ganska roligt också att Scarlett Johansson är nominerad som både bästa skådespelerska, och bästa skådespelerska i biroll. Om en är nominerad två gånger förtjänas nog en vinst i alla fall.

Bästa skådespelare i biroll

Brad Pitt, Once Upon a Time in Hollywood
Al Pacino, The Irishman
Joe Pesci, The Irishman
Tom Hanks, A Beautiful Day in the Neighborhood
Anthony Hopkins, The Two Popes

Förlåt, men det här är en riktigt tråkigt grupp av människor. Vem är ens yngst av dessa gamla gubbar, Brad Pitt? Ointressanta filmer, ointressanta roller, ointressant kategori. Spelar ingen roll vem som vinner, även fast jag tycker om Tom Hanks lite extra. Även Anthony Hopkins, för han är brittisk.

Bästa regissör

Bong Joon Ho, Parasite
Sam Mendes, 1917
Todd Phillips, Joker
Martin Scorsese, The Irishman
Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood

Inom bästa regissör håller jag på Bong Joon Ho. Jag har inte sett Parasite ännu, men jag kan se det som en försenat vinst för Snowpiercer. En av mina favoritfilmer. Varken Martin Scorsese eller Quentin Tarantino behöver vinna, känner jag i alla fall.

Bästa animation

How to Train Your Dragon: The Hidden World
I Lost My Body
Klaus
Missing Link
Toy Story 4

Det här tycker jag är kul. Variationen på animation som har nominerats i denna kategori, med I Lost My Body, Klaus och Missing Link. Vi fick en kategori med bara två mainstream filmer, och där Lejonkungen och Frozen II blev exkluderade. Tycker det är bra när annorlunda filmer hyllas, alla kommer att gå och se på Disneys storfilmer ändå.

En kommentar

  • Lena

    För en gångs skull är jag faktiskt intresserad av att se många av dem nominerade filmerna. Och ärligt talat är det skönt att varken Lejonkungen eller Frost är nominerade tycker faktiskt Toy Stort är värd den platsen mer 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *