Listor

Brittiska serier att hålla utkik efter 2020

Om en serie är brittisk, vet jag att jag direkt kommer att föredra den. Kanske är det för att jag känner igen mig mer i brittiska serier, kanske är det för att jag tycker om humorn, känslan serierna ger mig. Men något är det med brittiska serier. Därför tänkte jag att vi här kunde ta upp sex uppkommande brittiska serier att hålla utkik efter.

Normal People

Normal People

”Follows Marianne and Connell, from different backgrounds but the same small town in Ireland, as they weave in and out of each other’s romantic lives.”

Normal People är en uppkommande adaption av Sally Rooneys bok vid samma namn, med Daisy Edgar-Jones och Paul Mescal som huvudrollsinnehavare. Detta kommer vara, om jag förstår det rätt, en kärleksberättelse som utspelar sig på Irland. Vad mer behöver en?

Sandylands

”When her father is declared ’lost at sea’, Verma has to come back to Sandylands to manage his affairs.”

Sandylands låter precis som min typ av serie. En brittisk komedi som utspelar sig i en liten stad i England (vid vattnet!). Ett till plus är att Hugh Bonneville är med. Vad som är intressant med Sandylands, är det faktum att det är en mini-serie. En mini-serie, som är en komedi. Det känns inte som att det är så vanligt.

Breeders

Two Weeks to Live

”A woman sets out on a secret mission to honor her father, who died under mysterious circumstances when she was a young girl.”

Two Weeks to Live känns som att det kommer att vara en väldigt underhållande serie. En serie som en inte kan sluta kolla på, en serie vars avsnitt en slukar. Maisie Williams och Sian Clifford spelar huvudrollerna, och serien kommer att sändas på Sky. Vilket är en kanal jag älskar.

Breeders

”A comedic look at the trials and tribulations of parenthood.”

En serie om att vara föräldrar, med Martin Freeman och Daisy Haggard. En serie som egentligen inte ser ut som någonting för mig, om det inte vore för Martin Freeman. Serien kommer att sändas på FX, och det finns en trailer att se här.

The Stranger

Run

”Two ex-lovers activate a long-planned escape to disappear together.”

Run är något speciellt, för Run är Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Killing Eve) nya projekt. Serien beskrivs som en romantisk thriller, och kommer att ha premiär på HBO. Huvudrollerna spelas av Merritt Wever och Domhnall Gleeson, och det släpptes nyligen en väldigt förvirrande teaser som ni kan se på här.

The Stranger

”Based on Harlan Coben’s novel of the same name, the series will follow Adam Price, who seems to be living the perfect life – two great sons, a watertight marriage – until a stranger approaches him at a bar and reveals a shocking secret about Price’s wife, Corinne.”

När jag påbörjade det här inlägget för kanske två månader sedan, hade The Stranger självklart inte redan släppts. Men nu har den det, och jag även redan hunnit se klart serien (en recension kommer nog upp inom kort). Men jag tänkte fortfarande ha kvar serien på listan, för jag vill fortfarande verkligen tipsa om den. Richard Armitage är fantastisk.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *