Listor

13 period draman att se fram emot 2020

Period draman. Bland det bästa vi har. Något som tar oss tillbaka till en svunnen tid, men som samtidigt får en att känna sig hemma. Nu, när det är ett nytt år, är det ännu en gång dags att se vad som komma skall inom genren. Serier, filmer. Här är 13 period draman att se fram emot 2020.

Miss Scarlet and the Duke

Miss Scarlet and the Duke

Jag är ett fan av period draman som handlar om att lösa brott, speciellt när det är kvinnor i förarsätet, och det är precis vad Miss Scarlet and the Duke är. Kate Phillips spelar Eliza Scarlet och Stuart Martin spelar William Wellington, i serien av PBS Masterpiece, som beskrivs som en will they/won’t they romans.

”Eliza Scarlet joins forces with a Scotland Yard Inspector to solve crime in 19th century London.”

Bridgerton

Bridgerton är en uppkommande serie av Shonda Rhimes på Netflix, som baseras på boken The Duke and I av Julia Quinn, som handlar om Bridgerton familjen i Regency-era London. Känns som att det här kan bli ett överdramatiserat period drama, vilket jag inte kunde vara mer glad över.

”Wealth, lust, and betrayal set in the backdrop of Regency era England, seen through the eyes of the powerful Bridgerton family.”

Come Away

Om det är ett verk på den här listan som jag ser fram emot lite extra, så är det Come Away. Denna film beskrivs som en fortsättning på Peter Pan och Alice i Underlandet, och har Angelina Jolie och Gugu Mbatha-Raw som huvudrollsinnehavare. Hoppas på det bästa.

”Before Alice went to Wonderland, and before Peter became Pan, they were brother and sister. When their eldest brother dies in a tragic accident, they each seek to save their parents from their downward spirals of despair until finally they are forced to choose between home and imagination, setting the stage for their iconic journeys into Wonderland and Neverland.”

Emma

Emma

Emma har aldrig varit en av mina Jane Austen favoriter. Jag har aldrig läst boken, och jag tyckte inte att mini-serien från 2009 var något vidare bra, och jag har aldrig varit sugen på att se filmen från 1996. Men för någon anledning ser jag verkligen fram emot detta års version. Den ser väldigt fräsch ut, väldigt modern, och jag tycker verkligen om Anya Taylor-Joy.

”Jane Austen’s beloved comedy about finding your equal and earning your happy ending, is reimagined in this. Handsome, clever, and rich, Emma Woodhouse is a restless queen bee without rivals in her sleepy little town. In this glittering satire of social class and the pain of growing up, Emma must adventure through misguided matches and romantic missteps to find the love that has been there all along.”

Enola Holmes

En av mina favorit bokserier är Lady Sherlock av Sherry Thomas, där vi får en kvinnlig Sherlock Holmes i Charlotte Holmes. I denna film, kommer vi att få Enola Holmes. Sherlock Holmes’ syster som följer i hans fotspår. Enola Holmes kommer att spelas av Millie Bobby Brown, och Sherlock Holmes av Henry Cavill. Har höga förväntningar.

”Upon the disappearance of their mother, the child sister of Sherlock and Mycroft Holmes runs away to become a fugitive private detective herself.”

The Great

På den senaste tiden känns det som det har varit en trend att göra filmer och serier om Catherine the Great. Förra året fick vi en serie med Helen Mirren, och det har även ryktats om en film med Keira Knightley. Nu, i år, kommer ännu en till serie. The Great. Med Elle Fanning som Catherine, Nicholas Hoult som Peter och Gwilym Lee i en namnlös roll.

”A royal woman living in rural Austria during the seventeenth century is forced to choose between her own personal happiness and the future of Russia, when she marries an Emperor.”

Radioactive

Radioactive

För ett tag sedan lyssnade jag på P3 historias program om Marie Curie, och det var otroligt rörande. Jag visste nästan ingenting om henne, förutom vem hon var, och jag tycker det är synd. För hon var verkligen en makalös människa. Därför tackar jag och bockar att denna film snart kommer att släppas, så att fler människor kan lära känna Marie Curie.

”A story of the scientific and romantic passions of Marie Sklodowska-Curie (Polish scientist) and Pierre Curie, and the reverberation of their discoveries throughout the 20th century.”

Rebecca

Rebecca verkar kunna bli en väldigt intensiv adaption av den välkända gotiska novellen av Daphne Du Maurier, då Lily James själv sa att rollen som Mrs. de Winter gav henne panikattacker. 2020s Rebecca produceras av Netflix, och jag hoppas att den kan bli lika bra som det Netflix har levererat på den senaste tiden.

”A young newlywed finds herself in living in the shadow of her wealthy husband’s previous wife.”

The Dig

The Dig handlar om en utgrävning, precis som titeln pekar på. Detta kanske inte låter så intressant, om en inte är intresserad av arkeologi, men för mig så är det skådespelarna som säljer det. Ralph Fiennes, Lily James och Carey Mulligan. Om de lyckats få tag i tre så stora namn, känns det som att detta måste vara något speciellt.

”An archaeologist embarks on the historically important excavation of Sutton Hoo in 1938.”

Leonardo

Leonardo handlar om Leonardo Da Vinci, vilket är det enda jag personligen behöver veta för att vara intresserad av den här serien. Det hjälper självklart att Aidan Turner kommer att spela Da Vinci, och det hjälper självklart att Freddie Highmore kommer att spela Stefano Giraldi, men jag skulle nog kolla på vad som helst om det handlade om Leonardo Da Vinci.

”The series recounts Leonardo’s extraordinary life through the works that made him famous, through the stories hidden within those artworks, revealing little by little the inner torment of a man obsessed with attaining perfection.”

Ammonite

Ammonite

Varje gång vi får romantiska filmer som inte är heterosexuella är en vinst, och denna gång får vi en med Saoirse Ronan och Kate Winslet som utspelar sig på 1800-talet i England. Tror inte det här kan bli annat än bra.

”1840s England, an infamous fossil hunter and a young woman sent to convalesce by the sea develop an intense relationship, altering both of their lives forever.”

The Shelley Society

The Shelley Society är en tv-serie som handlar om Mary Shelley och hennes författarvänner, när de slåss mot de varelser de själva skrev om under sin sommar vid sjön Geneva. Tycker det här låter som en fantasyserie precis i min smak.

”Follows a young Mary Shelley and a band of her fellow Romantics, including Percy Bysshe Shelley and Lord Byron, as they battle supernatural threats, including the creature from Mary Shelley’s own Frankenstein.”

The King’s Man

När jag såg Kingsman: The Secret Service blev jag positivt överraskad. Jag trodde verkligen inte att filmen skulle vara så bra som den faktiskt var. The King’s Man utspelar sig innan Kingsman, under tidigt 1900-tal, och jag tror att den kommer att bli ännu bättre. Tackar aldrig nej till Ralph Fiennes, eller Matthew Goode.

”As a collection of history’s worst tyrants and criminal masterminds gather to plot a war to wipe out millions, one man must race against time to stop them.”

En kommentar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *